30 Mar Bedenimiz Bize ne Anlatıyor / Ayaklar
Ayak Parmakları
Olası Etmenler
Yargılama, reddedilme, yabancılık, yitiklik, kararsızlık duyguları; bir köşeye kıvrılıp saklanmayı istemek. Aşırı gerginlik ve zorlanma.
Sağ Ayak
Baş parmak — Yaşamda yönü şaşırmak. Kendinize “Nereye gidiyorum böyle?” diye sormak. Sıkışmış hissetmek, ilerlemekten çekinmek; yaşam, para ve güvenlik konusunda geçmişin çağ dışı inançlarını taşımak. Kendini açıkça dile getirememek. Fiziksel düzlemde: Boğaz, tiroit, boyun, çene, dişler, diş eti ve dil sorunları.
İkinci parmak — Kaygılar, güvensizlik ve önemsizlik duyguları. Bir grup ya da düşünceye katılma güçlüğü. Kendinizi ve başkalarını yargılamak, aşın önlem almak, geride hissetmek, kimi dinleyip güvenilir bulacağını bilememek. Fiziksel düzlemde: Akciğerler, yürek, göğüsler, timüs ve omuzlarla ilgili sorunlar.
Orta parmak — Bir durum konusunda bulanıklık, Özellikle iş ya da ekonomik bir konuyla ilgili olarak geleceği görememek. Gerçek dışı beklentiler, başarısızlık duygusu, ilerleme çabası. Fiziksel düzlemde: Karaciğer, safra kesesi, pankreas ve mide sorunları.
Dördüncü parmak — Yorgunluk, karmaşa, depresyon duyguları — bir çocuk gibi yaşamdan saklanmayı istemek. Denetleyemediğiniz çok fazla olay ve durum. Boş verip kaçmayı istemek, ama kaçacak yeri olmamak. Fiziksel düzlemde: Sindirim, mesane, dalak sorunları; bel ağrısı.
Küçük parmak – Bastırılmış saldırganlık. Yaşamın bir mücadele olduğuna, çok çalışmak gerektiğine inanmak. İyi şeyler hak etmediğini, savsaklandığını, terk edildiğini düşünmek. Kendine değer vermemek. Fiziksel düzlemde: Sinir sis
temi, idrar yolları, rektum, dolaşım sistemi, deri ya da üreme sistemiyle ilgili sorunlar; örneğin baş ağrısı, kronik bel ağrısı, siyatik, depresyon ya da cinsel işlev bozukluğu.
Sol Ayak
Baş parmak — Doğruyla yanlış arasında bulanık bir çizgi varmış gibi seçimlerden ötürü bunaltı, kafa karışıklığı. Aşırı sorumluluk, gerginlik, zorlanma ve kaygı. Kime ne diyeceğini bilememek. Fiziksel düzlemde: Boğaz, tiroit, ağız, yemek borusu, çene, dil, dişler ve diş eti sorunları.
ikinci parmak – İnsanların güdüsü konusunda kafa karışıklığı. Gidilmesi gereken yönü bilememek. Değişimi başlatmaktan çekinmek. Yakınlık kurmaktan korkmak. Çözülmemiş keder ve kalp kırıklığına saplanıp kalmak. Sürekli kendini baltalamak. Fiziksel düzlemde: Yürek, ak ciğerler, göğüsler, kollar, omuzlar ve timüs sorunları.
Orta parmak — Baskı, utanç, öfke, öz saygı yoksunluğu, sınırlandırılma, seçeneksizlik duyguları. Geçmiş pişmanlıklara ve nelerin daha farklı yapılabileceğine aşın odaklanmak. Bağışlamayı geciktirmek, sorunları hasıraltı etmek, genişleyip ilerleyememek. Gerekli eylemlere geçmeden aşırı düşü-. nüp çözümleme yapmak. Fiziksel düzlemde: Mide, karaciğer, pankreas, safra kesesi ve dalak sorunları.
Dördüncü parmak – Denetimi yitirdiğini, yanlış anlaşıldığını düşünmek. Kurban yaklaşımına takılıp kalmak – “Bunlar neden hep benim başıma geliyor?” tavrı. Bir durumdan çıkış yolu görememek. Kendinizle ilgili bir şeylerin ters gittiğine inanmak. Reddedilme, suçluluk, aşırılık duyguları. Fiziksel düzlemde: bel, dalak, bağırsak ve üreme sistemi sorunları.
Küçük parmak – Değersiz görüldüğünü, savsaklandığını düşünmek. Kendini eleştirmek. Öfkeli anne babasını hoşnut edemeyen bir çocuk gibi hissetmek. Hiçbir şeyi doğu yapamayacağına inanmak. Ürkek, sindirilmiş, ihanete uğramış hissetmek. Niye yapayım? Boş verebilirim pekala, diye düşünmek. Fiziksel düzlemde: Anüs, bağırsaklar, kalınbağırsak, bacaklar, bağışıklık sistemi ve bel sorunları.
• Baş parmak (boğaz çakrası) — mavi
• İkinci parmak (yürek çakrası) — yeşil
• Orta parmak (solar pleksus çakrası — sarı
• Dördüncü parmak (sakral çakra) — turuncu
• Küçük parmak (kök çakrası) kırmızı
Inna Segal