30 Mar Duygular ve Bize Verdikleri Mesajlar..
DEHŞET: Dehşet, çılgına dönmüş korkudur ve normal düzeydeki korku duygularının uzun zamandır görmezden gelinip önemsenmediğinin işaretidir. Bu sıcak, yoğun, “kurtarın beni bu lanet yerden!” enerjisi içeride ya da dışarıda çok büyük bir hayati tehlikeye karşı sizi uyarmaktadır. Dehşet duygusuyla hemen ilgilenilmeli ve daha kolay başa çıkılabilecek korku düzeyine in-dirilmemelidir. Tüm güçlü duygularda olduğu gibi fiziksel bir dengesizlik söz konusu olabilir. Bir akupunktur uzmanına danışmanızı öneririm. Ancak dehşet duygusunu yönlendirmek kö-kündeki nedenin aydınlanması için yeterlidir.
DELİLİK: Dünyevi açıklaması ile kimyasal dengesizlik olan bu psikolojik bozukluğun ardında spiritüel dengesizlik yatar. Psikiyatrik tedavi yöntemlerini uygulayanlar şizofrenlerdeki du-ruduyum becerisini; afazik ve felç eğilimli kişilerdeki kundalini sorunlarını ve depresiflerdeki ikinci/üçüncü çakra tıkanıklığını duymak bile istemezler. Kesin olan bir şey vardır; ne ilaç tedavileri ne de hastaları kilit altında tutmak hiçbir zaman iyileşmeyen hastaların akıllarda bıraktığı soru işaretlerini hiçbir zaman ortadan kaldıramadı.
Bu Batı tıbbının bize mirasıdır; hangi yaşam gücünün bozulması sonucunda ortaya çıktığına bile bakmadan hastalıklara güzel isimler bulmak.
Beni yanlış anlamayın. Bir hastalığı tanımlamak önemlidir ve Batı tıbbı bu konuda emsalsizdir ama bir süre soma “ikinci koğuşta kalan kişilik bölünmen” depresif’ olmak ya da “masadaki enfarktüs vakası” olmak ruhu hiçe saymaktır. Bir hastalığın admı bulmak ve belirtileri iyileştirmek yolculuğun ilk adımıdır. Tedavinin sonu değildir.
Psikiyatrik bozukluklar için basit tedaviler yoktur ama beslenme dengesizlikleri ve psişik yaralanmalar daima keşfedilmeye devam edilmelidir. Buna ek olarak psikiyatrik sorunları olan kişilere topraklamayı, odaklanmayı, meditasyonu, çakra ve aura tedavisini öğretmek paha biçilmez olacaktır. Akıl hastalığmdan muzdarip kişiler arasında bir tane bile dengeli enerji bedeni olan insan görmedim. İlaç tedavisi ve hastanede kalmak zaman zaman gerekli olabilir ama bir kez belirtiler yatıştığında doğru beden bakımı ve uzman spiritüel topraklama bu kişilere en başında “normal” dünyadan ayrılmalarına neden olan şeyleri araştırıp iyileştirme şansı verecektir. Benim önerim bu kitap dahilinde anlatılan duygusal sorunlara ekstra zaman ayrılmasıdır.
DEPRESYON: Depresyonlar komik şeylerdir. Onlara duygular diyebilir miyim bilmiyorum, çünkü ya bütün duyguları maskelerler ya da kişiyi hiçbir yere ulaştırmayan bir duygu tekrarı içine hapsederler. Bir depresyon sırasmda duyguları yönlendirmeyi hatırlamak çok zordur çünkü depresyon tüm enerjinizi emer ve herhangi bir şey yapmak için bütün şevkinizi yok eder. Bu bir ipucudur.
Depresyonları bir enerji sızıntınız olduğu ve sizin o enerjiyi geri çağırmadığınız konusunda hayati bir uyarı olarak kabul edin. Bedeniniz böyle durumlarda ileriye doğru atacağınız her adımı durduracak şekilde evrim geçirmiştir. Neden mi? Genellikle enerjiniz acı veren ilişkilerde ya da acı veren bir geçmiş olayda takılıp kalmıştır. Bedeniniz ileriye doğru bir hareketin mümkün olmadığını bilmektedir ve doğal olarak her şey yolun-daymış gibi rol yapmaz.
Bedeninize ve duygularınıza size yalan söylemediği için teşekkür edin. Topraklanın ve eski, işe yaramaz enerjilerle sahtecilik yaptığınız acı verici sözleşmeleri bir düşünün. Auranızı ve bedeninizi süzün, umutsuz anılarla dolu sözleşmelerinizi yakın ve eski yaraların imgelerini patlatıp havaya uçurun. İçinizi altm güneş enerjisi ile doldurun ve şimdiki zamanda yaşayarak iyileşmeye devam edin.
Depresyon temizlendikten soma aura tanımlama, sözleşme yakma, imaj yok etme ve çakra tedavisi konularını gözden geçirin.
ACI: Acı, bedenin bir dengesizliği ya da sorunu işaret etme yoludur. Acı farkındalık ve eğer gerekiyorsa mesajının çözülmesi için yardım gerektirir. Kaçmak, ilaçla uyuşturmak ya da görmezden gelmek acıyı fazlalaştırır ve daha önemli hastalıklar için zemin hazırlar. Acı bedenin verdiği bir mesaj olduğu için ruh/beden bölünmesi yaşamış kişiler mutlaka bu mesajı dinlemelidir. Acı veren bölgeyi topraklamak mesajı açıklığa kavuşturmak için harika bir yoldur.
AĞLAMAK: Üzüntü çorak bir sistemi suyla canlandırmak için harika bir yoldur. Üzüntü, bedenin, kasılma ya da kendini kurban etme döneminden soma gevşemeye izin verdiği durumdur. Ancak kimi zaman üzüntü ve ağlama kontrol edilemez duruma gelir. Bu, sistemde bir dengesizlik olduğunun işaretidir ve duyguları yönlendirme yönteminin uygulanmasını gerektirir.
ENDİŞE (ANKSİYETE): Tıpkı diğer bütün duygular gibi endişe de özel bir şifa enerjisini barındırır. Kendisi dışmda kalan her şeyin aşırı farkında bir insan için herhangi bir şeyin yanlış gittiğine dair tek bir ipucu bile şüphe kurdunun içini kemirmesine ve endişe etmesine neden olur. Böyle bir insanda dışarı çıkma korkusu ya da hareket etme korkusu olacaktır; doğal afetlerden ya da savaş çıkmasından korkacaktır. Bazı uyaranlara karşı ciddi tepkiler gösterebilir ya da genel olarak bütün insanlardan korkabilir. Endişenin gölgede kalmış sebeplerini açığa çıkarabileceği için psikolojik bakış açısı endişeyle başa çıkmakta yararlı olabilir. Konuş ve duyarlılığı azalt terapileri, endişeye sebebiyet veren spesifik olayların açıkça konuşulması yoluyla endişeyi gerçek hale getirir ve bu da iyileşmeyi mümkün kılar. Ancak duyarlılığın sadece semptomlar bakımından azaltılması acele bir sonuç olabilir. Dışarı çıkma korkusu ya da yükseklik korkusu ısrarla vurgulanmıştır ama mevcut endişe semptomlarını bilince taşıyan, altta yatan dengesizliği doğru adrese yönlendirmekte başarısız olunabilir. Endişe, enerji araçları boyunca beden içinde kanalize edildiğinde son derece berrak, özlü ve faydalı hale dönüşür. Endişenin yönlendirilmiş eylemi, koruyucu enerjisi gerçek çözümler ve gerçek değişimler yaratmaya yardım eder. Endişeyle başa çıkma konusunda yardım almak için “Duyguları Yönlendirmek” bölümüne bakın.
ENDOKRİN DENGESİZLİĞİ: Endokrin sistem (ya da salgı bezleri, hormonal sistem) çakra sistemine bağlıdır. Her iki sistemden birinde olan dengesizlik diğerinin dengesini etkiler. Çakra sistemi söz konusu olduğunda tek bir salgı bezinin dengesizliği tüm hormonal sistemi altüst eder. Kimi zaman çakra sistemine uygulanan bir tedavi hormonal sistem dengesizliğine iyi gelir ve hormonal sistemin tedavi edilmesi de çakra sistemine iyi gelebilir.
HİDDET: Hiddet, alev alev yanan kızgınlıktır ya da birinci çakranın güçlü enerjisinden yardımcı olarak alınan kızgınlıktır. Eğer “Duyguları Yönlendirmek” bölümündeki çalışmayı yaparsanız bu çalışmanın eski ilişkilerden ve kısıtlayıcı enerji modellerinden kurtulmak için çok yararlı olduğunu göreceksiniz. Ancak hiddet aym zamanda hayati tehdit taşıyan tehlikenin işareti de olabilir.
Hiddetli bir insanın hayat şartları araştırılmalıdır. Bu çevreden çok uzun zaman önce çıkmayı gerektirecek şartlar altmda yaşıyor olabilir. Kontrol edilemeyen hiddet nöbetlerinin nedeni organik nedenler ya da beyin kimyası ve endokrin dengesizlikleri de olabilir.
HÜZÜN: Hüzün ya da üzüntü demir gibi dövülmekten canı çıkmış duygusal bedeninize istikrar getirecek güzel ve su gibi bir enerjidir. Hüzün bize yavaşlamamızı, hayatımızdaki kayıpları hissetmemizi ve onlar için yas tutmamızı söyler. Ancak üzüntü görmezden gelindiği ya da bastırıldığı zaman kronik hale gelebilir.
İNTİHAR İSTEĞİ: İntihar dürtüsü çoğu zaman bastırılmış kızgınlık, öfke ve hiddet işaretidir. İntihar isteğinin, kişinin kendisini, arkadaşlarını, ailesini, destek grubunu ya da terapistini bunaltan bir gücü vardır. Kanalize edilebildiği zaman intihar isteği uzun süredir mevcut olan duygusal karışıklıklara ya da karanlık, muğlak ilişkilere tam bir açıklık getirir. Ayrıca intihar isteği, kişinin gerçekte kararsız ve hareketsiz kalacağı durumlarda hızlı ve kararlı eyleme de kanalize edilebilir.
İntihar enerjisi ölümü ister ama istediği, asıl varlığın ölümü değildir! İntihar duyguları şöyle der: “Ya beni özgür bırak ya da bana ölüm ver!” Şayet intihar dürtünüze, neyi öldürmeniz gerektiğini sorarsanız, size hiç duraksamadan şu cevabı verecektir: “Bu zayıflığın, bu ilişkinin, bu anıların, bu yoksulluğun, bu kendini değersiz hissetmenin, dünyadaki bu huzursuzluğun, bu depresyonun, bu durumun…” Size, hayatınızın hangi kısmının yaşanamaz olduğunu söyleyecektir ve şayet ona izin verirseniz, hayatınızın size eziyet eden bu bölümünü öldürmenize yardımcı olacaktır. İşin aslı, intihar dürtünüzü, imajları yok etmek, sözleşmeleri yakmak ve ayrıştırma teknikleriyle yönlendirebilirsiniz. İntihar enerjiniz, enerji düzeyinde özgürleşmenize yardım edecektir ve bu içsel kurtuluş da sizin dünyada özgür olmanızı sağlayacaktır.
Burada yazılanlar, “Duyguları Yönlendirmek” bölümündeki bilgilerin tekrarıdır ama eğer kendi intihar eğilimlerinizin terörü içinde yaşıyorsanız tekrarlamaya değer. Hayatınızdaki ya da ru-hunuzdaki hiçbir şey şayet orada olmasının bir sebebi yoksa orada varolmaz. Her parçanızın iyileştirme ve yok etme özellikleri vardır. Her hastalığın, her iyileşmenin, her zaferin ve her felaketin sizin bütünlüğünüz içinde yeri vardır. Bunlarm her biri, şayet sadece verdikleri mesajm ve orada bulunmalarının sebebinin farkında olursanız, sizi bilinçlilikte ileriye doğru hareket ettirir. Ruhunuzdaki her şey sizin tarafınızdan ya da hayatınızda yaptığınız seçimler tarafından özel olarak oraya konmuştur. Her parçanız isterseniz sizi koruyacak isterseniz ikiye biçecek çift taraflı bir kılıç gibidir. İntihar temayülü bu kurala bir istisna değildir.
Kimi zaman intihar isteği umut ve kaçış vaat eden tek duygudur. Bu yönleri ile çok rahatlatıcı olabilir. Kötü giden bir şeye son vermeyi ve sonrasında dinlenme fırsatını vaat eder. Ancak biliyoruz ki, intihar isteğinin kendisini ifade etmesi demek yaşamm sona erdirilmesi demektir; intihar isteğini bastırmaksa bizi zihnimizin ve bedenimizin dışma sürükler. Tıpkı çok güçlü herhangi bir duygu durumunun kanalize edilebildiğinde olduğu gibi intihar isteği yönlendirildiğinde de harikulade değişiklikler sağlanır. İntihar dürtüsünü gerçeğe dönüştürmek ya da tamamen bastırmak yerine sadece yönlendirmek, bu enerjinin eşsiz cephanesini gayet hayırlı bir iş için kullanmamızı; hayatımızın köhne-miş yanlarını öldürmemizi sağlar.
Günümüzde uygulanan, hayatın anlamı hakkında güzel hikayeler anlatarak intihar isteği üzerinde konuşma modeli ya da intihar dürtüsünü ilaçla uyutmak, bu dürtünün gerçeğine ulaşmanın çok uzağındadır. İntihar isteği, ölümü ister; çoğu kez de şiddet dolu bir ölümü arar. Dünyanın bütün güzelliği ve ışığı intihar isteğine göre koca bir yalandır. Canlılık tek işe yarar, o da intihar dürtüsünün içsel mesajmm ve parlaklığının görmezden gelinmesidir.
İntihar, varoluşa, özgürlüğüne kavuşacağmı söyler. İşaret ettiği sorunlar hakkındaki uyarısı bu kadar ciddidir. İntihar, litium ya da prozac istemez; güzeller ninnilerle uyutulmayı da istemez. İntihar, ölmek ister! Şayet intiharın enerjisini kullanarak imajları paramparça ederseniz; sözleşmeleri büyük ateşlerde kocaman alevlerle yakarsanız o zaman istediği ölümü elde edecektir ve sonra da yatışıp sönecektir. Sağlıklı bir sistemde duygular anlıktır. Gelirler, istediklerini fetheder ve soma giderler. İntihar isteği bile eğer doğru yönlendirilirse bir başka yanınızı öldürmeniz gerekene kadar çekip gider. Eğer duygusal farkındalığınızı korursanız bu istekler çok seyrekleşir.
Ancak içinde yaşadığımız dünyada duygular trajik ve ölümcül bir biçimde yanlış anlaşılırlar. Her birini negatif ya da pozitif diye etiketleriz. Pozitif olanları hayatımızda ne olursa olsun her dakika deneyerek canlarına okuruz. Negatif olanları görmezden gelir ya da bir yığm sahte-spirituel çatlak-boş laf altına gömeriz ve bu işlem sırasında yavaşça aklımızı kaybederiz. Soma da neden kararlar alamadığımızı, hayatımızın niye böyle anlamsız olduğunu ve neden bu kadar güçsüz olduğumuzu düşünür dururuz.
Üzerinden bir kere daha geçelim: Gerçek iyi olma durumu, bütün olmaktır, kesinlikle ve kesinlikle mükemmel olmak değil. Gerçek iyilik, bedeni ve tüm bilgisini; zihni ve tüm bilgisini; ruhu ve tüm bilgisini; duyguları ve duyguların mesajlarını kapsar. Denge her dört öğe de birlikte çalıştığı zaman sağlanır. Zihin, ruh, beden ve duyguyu dengelemek kolay değildir; zorunludur.
Şayet intihar isteğiyle ilgili bir deneyim yaşadıysanız kitabın “Duyguları Yönlendirmek” bölümünü tekrar okuyun. Unutmayın ki, yönlendirme uygulaması yapmak için herhangi bir duygu çağırmak suni bir davettir. Şu anda intihar etme isteği duyuyorsanız duygularmız size bu dürtüyü yönlendirme zamanının gelmiş olduğunu söylüyor demektir. Ama bu başlığı sadece meraktan okuyorsanız ve intihar isteği duymak gibi bir deneyiminiz yoksa bu duyguyu SAKIN YÖNLENDİRMEYİN! Şayet bugünün Batı kültürü içinde ya da benzeri bir kültürde yaşıyorsanız zaten duygularınızla oynamak, duygularınızı yanlış değerlendirmek ve duygularınızı sahteleştirmek konusunda yeterince tecrübe sahibisiniz demektir. Sakın şu anda bunu yapmayın. Duygularınız bu zırvalıklardan yeterince pay aldılar.
Bütün diğer derin duygu durumları gibi intihar isteği de Bach Çiçek Tedavisi ile dengelenmek ister. Ben, erik ağacı, katırtırnağı, hardalotu ve kestane gibi bitkilerin çiçek özlerini kullanarak bu tedaviden çok iyi sonuçlar aldım.
KARIN AĞRISI: Kısa süreli karın ağrısı genellikle amanızdan ve üçüncü çakranızdan o alandaki sağlıksız enerjiyi işaret eden bir sinyaldir. Canlandırılan bir aura sımrı ve daha güçlü bir nöbetçi, bedeniniz spiritüel korunma mekanizmalarmızı harekete geçirene kadar size göz kulak olacaktu. Eğer karındaki sıkıntılar daha uzun süreliyse ve işin içinde fıtık, ülser ya da bağırsak rahatsızlıkları varsa o zaman üçüncü çakranız incinmiş olabilir.
KAYBOLMUŞLUK: Yönünü şaşırmış savsaklık, unutkanlık genellikle kişinin bedeninin dışmda olduğunun işaretidir. Topraklanmak ve meditasyona başlamak, yönünü yitirmeye, kay-bolmuşluğa sebebiyet veren beden/ruh bölünmesinin tedavisine yardım edecektir. Kundalini tedavisinin anlatıldığı bölümleri okuyun. “Kendinize Ait Bir Oda” ve “Topraklanma” bölümlerine balon.
Özel durum: Şayet bedeninizdeyseniz ve hala kaybolmuşluk duygusu yaşıyorsanız kafanızın içindeki odayı çok yükseğe yerleştirmiş; merkezini, durugörülü, vizyon gören altıncı çakranın tam arkasına koymuş olabilirsiniz. Odanızı yok edin ve bir yenisini yaratın. Bu seferkini gözlerinizin altına demirleyin ki tavanı kaşlarınızdan yüksek olmasın. Bu odaklanmanıza yardımcı olacaktır.
KEDER: Keder, güzel, çaba gerektirmeyen ve şiirsel bir insani duygudur. Ruhun kederi yoktur çünkü ölüm görmez ya da kayıp yaşamaz. Ruh enerjinin ve varlıkların devamlılığını görür. Diğer yandan beden kaybetmeyi bilir. İnsanlar ölümü ve kaybı deneyimler. Ölenle artık konuşamaz ve ona dokunamazlar ama kaybettikleri sevgilinin kollarının sarılışını hala hisseder ya da uzun zaman önce ölmüş çocuklarının gülüşünü duyabilirler. Bedenler kaybettikleri uzuvları özler ve acıyı hissederler. Bedenler burada bu gezegende yaşar. Her gün yaralanma, kayıp, ayrılık ve ölümü deneyimlerler.
Keder doğaldn ve kederi yönlendirmek bedene gerçek yara ve gerçek kayıp için yas tutmakta yardımcı olur. Ruh kederi gerçekten anlayamaz ve zihin onu birtakım açıklamalarla kovalamak eğilimindedir ama beden kederi bilir. Kederi yönlendirmek zihin ve ruhun birleşip olgunlaşmasına yardımcı olur.
KEYİFLİLİK: Dünyada en fazla istenen duygulardan biri olmasına karşm hiç dinmeyen keyiflilik hali, aynen bitmeyen üzüntü, öfke, korku ya da keder gibi sıkıntılar yaratan bir duygudur. Bir kez keyif hissedildikten sonra, özellikle de hayatın sadece parlak, neşeli, canlı ve mutlu yanını görmek isteyen kişiler tarafından hapsedilirse son derece zarar verici olur. Üzüntü görmezden gelinir, korkuya sebep bulunur, öfkeden utanılır ve keder bastırılır, keyifse boğazına yapıştığı hayatm canını çıkartır.
Keyiflilik çoğu zaman bir uyuşturucu olarak kullanılır ve gerçek yaşamı, gerçek duyguları uzaklaştırmak için kötüye kullanılır. Dengesizlik herhangi bir duygu söz konusu olduğunda büyük hengameye yol açar ama genellikle en trajik olanı keyif bağımlılarında görülür çünkü çok sayıda insanı da işin içine katarlar. Çok keyifli, sürekli neşeli olan insanların cazibesi pek çok kişiyi peşlerinden sürükler. İhsanı baştan çıkaracak kadar büyük bir yalan içinde yaşar ve sanki tek bir duygu yeterliymişçesine daima neşeli davranırlar. Zorluklar kaçınılmaz bir şekilde ortaya çıktığında, kişilikler çatışır, para suyunu çeker ve mutluluk bağımlısı topluluk kendi kendisini yer yutar.
Mutluluk bağımlıları “kötü” duygularım nasıl yönlendirmeleri gerektiğini bilmezler. Öfkeleri bilinçsiz, pasif saldırgan bir nöbete; korkuları endişe ve paranoyaya; üzüntüleri başa çıkılmaz bir depresyona ve uyku bozukluklarına dönüşür.
Her gerçek duygu gibi keyfin de duygular tapınağında ayrı bir yeri vardn. Doğru olan onu bütünün bir parçası olarak ve ortaya çıktığında olduğu gibi kabul etmektir. Keyif, insana ders alınacak birtakım hayati deneyimi tamamladığım gösterir. Doğaları gereği neşeli olan insanlar sürekli keyif alma durumunda kalmaya çalışırlarsa bir dahaki sefere zorlu duygusal dersleri öğrenmek için ihtiyaç duyacakları duygusal cephaneden yoksun kalırlar.
Neşe ve keyif, insanın kendisini bir anlığına harikulade, kudretli ve evrenle bir hissetmesine neden olur. Sonra tekrar hareket zamanı gelir ve gerçek dünyaya, gerçek işlere geri dönülür; ki insanı kaçınılmaz biçimde gerçek neşeye, keyfe götürecek olan da bunlardır. Sağlıklı neşe tıpkı sağlıklı öfke, keder, korku ya da diğer güçlü duygulardan biri gibi geçici olmalıdır. Hapsedilmesi söz konusu bile edilemez.
KIZGINLIK: Kızgınlık, sınırların izinsiz olarak geçildiğinin işaretidir. Sınırların izinsiz olarak geçilmesi korku, keder, depresyon ya da zayıflık hissi de yaratabilir ama hem bir hasar olduğunun hem de hasar verici herhangi bir müdahaleden soma sınırların yenilendiğinin işareti kızgınlıktır. Kızgınlığın altında yatan bu duygu katmanı yüzünden kızgınlık çoğu zaman ikinci el bir duygu olarak hatalı tanımlanır. Bu da, insanların kızgınlığı önemsiz ya da sahte olarak nitelendirmesine neden olur. Bu hatadır. Kızgınlık da, en az keder, korku, neşe ya da arzu kadar önemlidir. Gerçek bir duygu durumudur. Başka bir duygu tarafından ikame edilemez. Korunma sunar ve tepki vermeyi gerektirir. Spiritüel iletişimde duygunun yararı konusuna yeniden göz atmak için “Duyguları Yönlendirmek” bölümüne bakın.
KORKU: Korkunun her şekli bir koruma mekanizmasıdır ve asla görmezden gelinmemelidir. Korku olmadan insanlar hayatta kalamaz. Kendini korumak duygusundan yoksun olurlar. Korku tıpkı diğer duygular gibi kendisi olarak varolmasına izin verildiği zaman hayati bilgi taşır. Korku ne küçümsenmelidir ne de büyük görülmelidir; sadece yönlendirilmelidir. “Duyguları Yönlendirmek” bölümünü okuyun.
KULAKLAR: Kulaklar psişik olarak beşinci çakraya bağlıdır ve kimi zaman duyulabilir psişik yayınları algılayabilirler. Bunlar, kulak çınlaması, kronik kulak iltihapları, tıkaiııklığı gidermek için sürekli içeriden basmç uygulama ve temizleme ihtiyacı ya da sesler duyma seklinde olabilir. Duruduyum (gaipten sesler duyma) psişik yeteneğinde ustalaşmak çok zordur. Şizofreninin önde giden semptomlarmdan biri olduğu için de böyle birinin durumu tıp uzmanlarıyla paylaşılması da çok zordur.
Kapsamlı bir yardım ya da işe yarar bilgi yoksa, duruduyum yeteneği olan pek çok kişi duydukları sesleri yerine getirilmesi gereken emirler olarak algılar; çünkü bunların ya kendi sesleri ya da Tanrıimn sesi olduğunu düşünürler. Eğitimsiz duruduyum-cular dengesiz kişi ya da varlıklar tarafından ele geçirilecek olurlarsa ve algıladıkları bilginin kendi benliklerinin bir yanı olduğuna inanacak olurlarsa işte o zaman kaos başlar.
Bütün duruduyumcuların psişik eğitim alması gereklidir özellikle de alınan mesajları ayırt edebilmek konusunda. Bu kitap, gaipten sesler duyabilen kişiler tarafından odaklanmak ve rahatsız edici ya da kontrolsüz psişik algıdan kurtulmak için kullanılabilir. Beşinci çakranın anlatıldığı bölümü okuyun.
KULAKLARDA ÇINLAMA: Kulaklarda çınlama elektrik dengesizlik ya da kaymış omurga gibi fiziksel nedenlere dayanabilir. Aynı zamanda metal diş dolgularının radyo ya da televizyon yayınlarını almasından da kaynaklanabilir. Kulaklarda çınlama, spirituel iletişim alındığının ve beşinci çakra tarafından tercüme edildiğinin işareti de olabilir. Özellikle beşinci ve altıncı çakralarda sözü geçen sözleşmeleri yakmaya dikkat edin ve sağlıksız açık bir beşinci çakra için önerilen koruma yöntemlerini uygulaym.
NEFRET: Nefret ya da bir kişiden, yerden ya da durumdan tümüyle iğrenme kesin sınırların yokluğunun kronik hali, bağlantısı olmayan gölge materyal ve hatta hayati tehlike taşıyan sınır tacizinin işaretidir. Nefret diğer bütün ateşli duygular gibi yaşaması zor ya da akılcı herhangi bir şekilde kullanılması zor bir duygudur. Nefret yönlendirildiğinde ve enerji yöntemleri için kullanıldığında çok güçlü bir yardım sunar. Nefreti dünyaya yansıtmayın ya da kendinize yöneltmeyin; sadece yönlendirin.
ÖFKE: Öfke kundalini ateşi eklenmiş kızgınlıktır. Kimse ona ne yapacağmı, nereye gideceğini, nasıl hissedeceğini ya da nasıl yaşayacağını söyleyemez. Öfke eğer yönlendirilebilirse ayrıştırma çalışmalarında kullanılabilecek harika bir enerjidir. Ama eğer başkalarının üzerine püskürtülür ya da bastırıhrsa kötü bir enerjidir. Bastırılmış öfke çoğu zaman intihar eğilimine yol açar ama o zaman bile eğer yönlendirilebilirse şifa ve farkındalık için kullanılabilir.
PANİK ATAK: Panik ataklar, bilinçaltının bastırılmış ya da yıllarca görmezden gelinmiş korku mesajlarıdır. Ancak enerjileri, enerji yönlendirme tekniği ile hala kullanılabilir durum-dadır. Panik atakların nedeni organik dengesizlikler olabilir. Bir akupunktur uzmanmı ziyaret etmenizi öneririm.
SAKARLIK: İç kulak ya da limbik sistem dengesizliğinden kaynaklanmayan sakarlık genellikle çakra sisteminizde ya da topraklanmanızda bir sorun olduğunun işaretidir. Takılıp tökezlenmek, sendelemek topraklanma sorunlarıyla ya da birinci çak-radaki ve ayak çakralarındaki sorunlarla ilişkilendirilir. Dengenin kaybedilmesinin nedeni kafanızın içindeki odadaki ya da beşinci ve altıncı çakralarınızdaki sorunlar olabilir. El kol sakarlıkları kalp çakrasındaki ve el çakralarındaki sorunlarla ilgili olabilir.
SÖZLEŞMELERİ YAKMAK: İnsanlar bir ilişkiye girdiklerinde genellikle ilişkinin hayatlarını tamamen kontrol altma almasma neden olacak duruş, davranış, eylem ve tepki yaratu-lar. Bu tür ilişkiler ve benzeri tavnlar gerçek sözleşmeler olarak kabul edilip ortaya konabilir, düzeltilebilir ya da tamamen yok edilebilir. “Sözleşmeleri Yakmak” bölümüne bakm.
ŞİZOFRENİ: Genellikle yanlış anlaşılan beşinci çakra yeteneği olan gaipten sesler duyma özelliği ile ilişkilendirilen, Batı tıbbma göre tedavisi mümkün olmayan psikiyatrik bozukluk. Kontrolsüz duruduyum özelliği bu kitapta anlatılan psişik iyileştirme yöntemleri ile kolaylıkla tedavi edilebilir; özellikle de topraklanma, kafanın içinde oda yaratma, çakraları yorumlama, çakraları tedavi etme ve sözleşmeleri yakma teknikleriyle.
TEDİRGİNLİK: Tedirginlik, irkilme ve sıçrama (yüksek sesle tetiklensin ya da tetiklenmesin) genellikle topraklanmamış olmanın belirtileridir. Sıçrama reaksiyonu sanki bir çakradan kaynaklanıyor ya da belirli bir çakrayı etkiliyorsa bu, auranın kırıldığı ve o çakranın korunmadığı anlamına gelebilir.
UMUTSUZLUK: Umutsuzluk ve karamsarlık çok uzun zamandn görmezden gelmen bir üzüntünün işaretidir; bu üzüntü baskın bir duygu durumuna dönüşmüş ve artık işlemez hale gelmiştir. Bütün derin ve kemikleşmiş duygular farkındalık gerektirir. Her duygu kendi içinde, spesifik hatta neredeyse sihirli bir şifa özelliği barındırır. Tıpkı diğer enerjiler gibi, umutsuzluğu da bedeninizde kanalize ettiğinizde nihayet size ne söylemeye çalıştığını görürsünüz.
UYKUSUZLUK: Çocuklar uyuyamadıklarında ya da uyumadıklarında bunun nedeni genellikle bir şey kaçırma korkularıdır. Aynı şey büyükler için de geçerlidir. Sağlık ya da çevre sorunlarmdan kaynaklanmayan uykusuzluk genellikle olayların ya da ilişkilerin eksik olması ya da kapanmamasıdır. Gün hala bitmediği için beden gevşeyemez ve kendisini bırakamaz. Uykusuzluk çekildiğinde topraklanıp odaklanırken “Bitmemiş olan nedir?” diye sormak en iyisidir. Sorun çoğu zaman aniden kendini gösterecektir ve imajları yok etmek, sözleşme yakmak yöntemleri ile enerjiyi sorundan kurtaracaktır.
Karla Mc Laren